miércoles, 3 de diciembre de 2008

V Trobades Culturals Pirinenques


El dissabte, dia 25 d’octubre, a Ripoll

V Trobades Culturals Pirinenques

Amb la presència de la ministra d'Afers Exteriors del Govern d'Andorra Meritxell Mateu. El conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya Jordi Ausàs, que tenia prevista l’assistència, serà substituït per Jordi Bosch i Garcia, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la conselleria de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

El dissabte dia 25 d’octubre de 2008 es celebrarà a Ripoll, a la sala Eudald Pradell de l’Ajuntament de la vila, la V Trobades Culturals Pirinenques, una reunió convocada per deu entitats culturals pirinenques (Societat Andorrana de Ciències (SAC), Institut d’Estudis Ceretans (IEC), Col·lectiu Pirineus Cultural (CPC), Ecomuseu de les Valls d'Àneu (EVA), PirineuFòrum (DEPANA-GAP), Centre d’Estudis Ribagorçans (CERib), Àmbit de Recerques del Berguedà (ARB), Institut d’Estudis Aranesi (IAE), Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès (CECR) i Plataforma ciutadana El Ripollès existeix!).

La reunió compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll, Consell Comarcal del Ripollès, Govern d’Andorra, Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona, Institut Ramon Muntaner i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Les Trobades Culturals Pirinenques son una iniciativa de la Societat Andorrana de Ciències (SAC) i consisteixen en una jornada itinerant de periodicitat anual que pretén ser un fòrum de debat de temes i qüestions que afecten al Pirineu.

S’han celebrat edicions a Sant Julià de Lòria (Andorra) l’any 2004, Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) l’any 2005, Organyà l’any 2006 i l’any passat 2007 a Pont de Suert, a la Ribagorça.

Hi ha previstes 26 comunicacions a l’entorn del tema de la trobada d’enguany que és “La comunicació al Pirineu. Els espais, sistemes i experiències de comunicació i relació al Pirineu en els àmbits natural, social, cultural, econòmic, vies de comunicació viària i ferroviària, de noves tecnologies i mitjans de comunicació social”.
Al final de la trobada es presentarà el llibre que recull les comunicacions presentades l’any passat a la IV Trobada Cultural Pirinenca, celebrada a Pont de Suert, a l´Alta Ribagorça, sobre el tema “El Pirineu i la creació cultural”.

No hay comentarios: